• Print
  • Print
  • Sitemap

Vinderne ved DM i SOSU 2017 fundet

Fem krævende opgaver og tre dages koncentreret indsats blev leveret af fem par meget dygtige og kvalificerede social- og sundhedsassistentelever. Alle udviste stor faglig dygtighed og beholdt overblikket og sikkerheden i opgaveløsningen hele vejen.

Lørdag eftermiddag ved en stor afslutningsfestlighed blev det afgjort: Katja Mai Rønne og Sascha Saunte Porsbo Pedersen klarede sig bedst og vandt konkurrencen. Her ses de sammen med Undervisningsminister Merete Riisager, der overrakte præmien, en lille statuette, der illustrerer faget og formand for PASS, Joan Prahl.

Katja Mai Rønne og Sascha Saunte Porsbo Pedersen er begge elever i Region Sjælland og de går begge på SOSU Sjælland.

Andenpladsen gik til Majbritt Dupont Brixen Jensen, der er ansat i Give Hjemmepleje og Ida Kaalund, der er elev i Region Midtjylland. De er begge fra Social- og Sundhedsskolen, Herning.

Tredjepladsen gik til Louise Bay Sørensen og Regitze Saabye Heegaard. Louise er elev i Region Midtjylland og Regitze er elev i Randers Kommune. De går begge på Randers Social- og Sundhedsskole

Øvrige deltagere var Tim Henrik Christensen, ansat hos Herlevgaard Center og Kia Simonia Gatz, ansat hos Kløverengen, Ishøj Kommune, samt Lærke Beich og Leonie Berg Nørregaard. Lærke er elev i Region Syddanmark og Leonie er elev i Esbjerg Kommune.

Formålet med DM i SOSU er at øge fagligheden og skabe positiv opmærksomhed omkring faget og uddannelsen.

PASS ønsker kommuner, regioner og skoler tillykke med deres dygtige elever, og håber der bliver mulighed for at fejre dem. PASS håber, at skoler og arbejdspladser kan bruge det flotte resultat til fortsat at sætte fokus på talentudvikling. De fem deltagerpar har ydet et stort bidrag og der er grund til at være stolte af dem.

DM i SOSU blev afholdt den 26. - 28. januar i Gigantium i Aalborg. Her deltog 300 dygtige elever fra 40 erhvervsuddannelser i DM i Skills. Statsminister Lars Løkke Rasmussen åbnede konkurrencerne og undervisningsminister Merete Riisager overrakte diplomer og statuetter til alle vinderne og besøgte SOSU scenen hvor hun blev fotograferet sammen med de fem deltagerpar.

Ca. 52.000 tilskuere overværede konkurrencerne og prøvede fagene på "Skillsstafetten" og de opstillede "Prøv og mærk" stande.

Danske SOSU Skoler har forestået livestreaming af alle sosu-konkurrencerne, som kan ses på www.mediehuset-kbh.dk.

Se mere på Facebook og på www.PASSinfo.dk

Næste gang der er mulighed for at opleve DM i SOSU bliver den 18. – 20. januar 2018 Messehallerne i Herning.