• Print
  • Print
  • Sitemap

Udstedelse af Særbekendtgørelse

Særbekendtgørelsen er et resultat af drøftelser og dialog mellem PASS, Ministeriet for Børn og Undervisning, Sundhedsstyrelsen og Danske SOSU-skoler.

Det har været afgørende for PASS at finde en løsning, der tager højde for de elever, hvis standpunktskarakter i de udtrukne fag, kunne forhindre dem i at blive indstillet til den afsluttende prøve på deres uddannelse. Ligesom det for PASS har været væsentlig at sikre, at elevernes uddannelsesaftaler ikke forlænges unødigt.

Der er en fælles interesse i at give de berørte elever mulighed for hurtigst muligt at blive indstillet til den afsluttende prøve og dermed afslutte deres uddannelse. Ikke mindst for de elever, der venter på at kunne påbegynde deres arbejdsliv som faglært.

PASS har udsendt et nyhedsbrev til medlemmerne af de lokale udddannelsesudvalg. Nyhedsbrevet beskriver overordnet, hvad den udstedte særbekendtgørelse betyder i praksis.

Du finder nyhedsbrevet til medlemmerne af de lokale uddannelsesesudvalg her.I forbindelse med at lockouten i perioden 1. april – 28. april 2013 medførte aflysning af prøver for elever på SOSU skolerne, har Ministeriet for Børn og Undervisning udstedt en særbekendtgørelse, der trådte i kraft onsdag den 1. maj 2013.

Bekendtgørelse om afløsning af visse prøver i den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen som skulle have været aflagt under overenskomstmæssig lockout (BEK nr. 422) kan findes her.