• Print
  • Print
  • Sitemap

Adgangskrav til uddannelserne

Man har adgang til social- og sundhedsuddannelserne og den pædagogiske assistentuddannelse, når ansøger har afsluttet grundskolens 9. klasse og bestået dansk og matematik med mindst 02 i gennemsnit.  

Ansøgere, der har en uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed behøver ikke at have afsluttet grundskolens 9. klasse og bestået dansk og matematik med mindst 02 i gennemsnit. 

Ansøger skal søge optagelse på grundforløbet på nærmeste udbyder af uddannelsen eller via den koordinerede tilmelding (KOT).     

Se kort over skoler her

Når eleven har bestået grundforløbet (GF) på ½ - 1 år skal eleven have en uddannelsesaftale med en ansættende myndighed i en kommune, region eller en privat virksomhed for at fortsætte på hovedforløbet.

For ansøgere, der går i 9. eller 10. klasse

- eller er gået ud for mindre end 1 år siden

Eleven starter på GF 1

Uddannelsen til pædagogisk assistent varer i alt 3 år og 1½ måned

Uddannelsen til social- og sundhedshjælper varer i alt 2 år og 2 måneder

Uddannelsen til social- og sundhedsassistent varer i alt 3 år og 9 måneder og 3 uger

For ansøgere, der er gået ud af 9. eller 10. klasse for mere end 1 år siden

Eleven starter på GF 2

Uddannelsen til pædagogisk assistent varer op til 2 år og 7½ måned

Uddannelsen til social- og sundhedshjælper varer op til 1 år og 2 måneder

Uddannelsen til social- og sundhedsassistent varer i alt 3 år og 3 måneder og 3 uger

Uddannelsen kan gennemføres på kortere tid, hvis ansøger har anden uddannelse eller relevante erhvervserfaringer.

For ansøgere, der er over 25 år

Ansøgere over 25 år skal gennemføre uddannelsen særligt tilrettelagt for voksne. Uddannelsen for voksne er som udgangspunkt 10% kortere end for unge.

Ansøgeren skal have en realkompetencevurdering på skolen og godskrives sine relevante erhvervserfaringer og evt. tidligere uddannelse. Varigheden af uddannelsen til social- og sundhedshjælper vil være afhængig af hvor meget godskrivning ansøgeren kan få.

Hvis ansøger har mere end to års relevant erhvervserfaring, kan ansøgeren få godskrevet hele grundforløbet og hele praktikuddannelsen i hovedforløbet. 

Se mere om afkortning af uddannelsen på baggrund af relevant erhvervserfaring eller tidligere uddannelse under den enkelte uddannelse i menuen til venstre.